ISUS SE RODIO U ŠTALICI

 



BOG JE ODLUČIO DOĆI NA ZEMLJU - ANĐEO JE REKAO MARIJI DA ĆE RODITI SINA BOŽJEG 

Bog je odlučio doći na zemlju i živjeti kao i mi ljudi. Tako nam je pokazao svoju ljubav i bio nam blizu. Odlučio je postati dijete u Marijinoj utrobi. I to je postao moću Duha Svetoga, baš kako je anđeo rekao Mariji na dan Navještenja.  



MARIJA JE BILA TRUDNA. I BILO JE DOŠLO VRIJEME DA RODI. 

Marija je bila trudna. Isus je bio u Mariji jedna mala točkica i rastao je i rastao i rastao...  Nakon devet mjeseci došlo je vrijeme da se Isus rodi. 

MARIJA I JOSIP MORAJU NA PUT. 

Marija i Josip živjeli su u Nazaretu, ali Josipova ostala obitelj je živjela u Betlehemu. Car August je tada naredio da se popišu svi ljudi pa su svi morali ići tamo odakle potječu, a tako je Marija i Josip morali ići u Betlehem jer je Josip bio rodom iz Betlehema, iz grada kralja Davida.  

ISPUNJENJE PROROŠTVA O BOŽJEM POSLANIKU (MESIJI) 

Morali su krenuti na put, iako je to bilo nezgodno vrijeme za putovanje  jer je Marija trebala roditi. Ali baš tako se ispunilo proročanstvo iz starog zavjeta, proroka Miheja, da će se Mesija, Spasitelj, roditi u Betlehemu.  




NEMA MJESTA! 

Kad su stigli u Betlehem, Mariji je došlo vrijeme da rodi, ali nigdje nije bilo mjesta. Svratište, mjesto gdje su svraćali putnici, bilo je puno.  






ISUS SE RODIO U ŠTALICI 

Tako Marija i Josip nisu imali drugog izbora, morali su se skloniti u jednu špilju gdje su živjele životinje. I to je bilo mjesto gdje se rodio Isus. Daleko od gužve, u tišini jedne štale. On koji je Sin Božji i sam Bog izabrao je za svoje rođenje najveće siromaštvo.